Kerstsfeer en een stroomlek met 30 graden


Na een deadline ga ik altijd flink aan de schoonmaak. Mijn werktafel wordt gesopt en alle boeken gaan weer netjes terug in de kast. Dit keer was mijn werk voor het Kerst-doeboek klaar.

Bij het watertappen voor een sopje kreeg ik een flinke stroomschok. Nou is dat wel vaker gebeurd, maar dit keer was het serieus. In mijn dorp zit gelukkig een loodgieter op kruipafstand, en die was er snel. Hij ging doormeten. ‘Er is iets niet goed!’ zei hij. De weerstand is 99 keer hoger dan de veilige hoeveelheid ohm. En alle stopcontacten lekken stroom!’

Buiten vond hij de aarde-draad. Die hoort de grond in te gaan, maar was afgebroken. Zo te zien al een tijdje.

Aardedraad

Misschien heb ik daar al die tijd zoveel inspiratie uitgehaald … en is daarom mijn kapsel zoals het is …

Kapsel

2 reacties op “Kerstsfeer en een stroomlek met 30 graden”

  1. Wouw, jij maakt wat mee. Kun je weer een nieuw boek schrijven!
    Wie weet gaat nu zelfs je energieprijs omlaag. Geen lekkende stroom enz.
    Erna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *